Gulrøtter fra Skjæveland

 
gulrøtter-1500.jpg

På gården dyrker vi hovedsakelig to gulrotsorter: Triton (sen sort) og Natalja (halvtidlig sort). Begge sortene har en utrolig god og søt smak. Sortene er sylindriske, glatte og har fin farge.  Utfordringen med sortene er at de har noe lettere for å sprekke ved høsting og sortering. Vi høster derfor inn gulroten for hånd, for å unngå at røttene sprekker.

I butikken har vi normalt både vasket og uvasket gulrot, pakket i 1 kilos beger, og uvasket i 4kg poser. Vi har egenproduserte gulrøtter stort sett hele året.

 

Hvorfor vasker vi ikke gulrøttene?

Vår erfaring er at gulrøttene holder seg bedre og smaker bedre om de er uvasket. Vaskede gulrøtter kan fort få en bitter smak i skallet. Oppbevar gulrøttene i kjøleskap (2-4 grader) i plastboks eller plastpose.

Gulrot er fantastisk i rotmos, gir en god fylde og farge. Du kan også bruke den i hjemmelaget pizzasaus for god fylde og dybde i sausen.  Har du prøvd revet gulrot til fredagstacoen?