Gardskjøkkenet

småkaker.jpg

På gardskjøkkenet vårt lages det mange spennende ting, og kanskje mest kjent; god gammeldags lefse med såkalt “klin”. Lefsen vår er laget med kokte poteter, akuratt som på gamlemåten. Det hele begynte for flere år siden, som en hobby, inne på kjøkkenet i gårdshuset. Etterspørselen på lefse ble så stor at vi bygget et eget bakei på gården. I begynnelsen var det bare lefse vi laget, enten smurt med smør og sukker eller smør og melis.

potetskrelling.jpg

Bakeriet har utviklet seg, og vi kan nå skilte med lefse, krotekake, nordlandslesfse med sjokoladefyll, ulike “Skjævelandskaker”, havrekjeks og andre småkaker. Vi lager også marmelader og sylta gresskar som er perfekt tilbehør til ost, middager, desserter osv.

Potetlefser baker vi ferske hver dag utenom søndag. Dersom det er tomt for ferske lefser, har vi stort sett alltid frosne. De bli akuratt som ferske dersom du lar lefsen ligge i plasten, pakk dem inn i et håndkle og tin dem på f. eks et lunkent badegulv. Potetlefsene er ferskvare, dvs. at dersom du ikke bruker lefsen den dagen den er bakt, må den fryses. Lefsen kan ellers bli sur i smak.

skjævelandskåne.jpg

Det er mulig å bestille lefse nesten hele året. Vi tar ikke i mot bestillinger siste halvdel av desember. Etterspørselen etter lefse er da så stor at vi ikke klarer å lage opp nokk. I år (2018) vil siste dag vi leverer ut lefse på bestilling være 14. desember. Vil du har fersk lefse etter dette må du stille i butikken, helst da tidlig på formiddagen.

For bestilling kan du ringe Bothild hverdager 0900-1600 på tlf 406 22 922, hun må da vite om du vil ha med sukker eller melis, når de ska hentes, og gjerne et tlfnr vi kan nå deg på.