Rosenkål

Rosenkål er selve tegnet på juletida ved gardsutsalget. Rosenkålen vokser på en bladfyllt stokk. Bladene brekkes av, stokken kappes ned (med rosenkålen på) og legges i store kasser. Hjemmer på gåden har vi maskin og skillebord som kapper rosenkålen av stilken, og soreterer rosenkålen etter størrelse,

Vi dyrker sortene Thamus og Brigitte. Begge sortene har veldig god smak og farge. Innhøstingen starter gjerne i oktober, og stokkene kan stå lagret på kjøle til januar. Vi skiller og pakker rosenkål etter etterspørsel.

Rosenkål er veldig godt å kutte i to og frese sammen med bacon på en panne. Ellers kan den mørdampes eller strimles , og ha i salater. Ønsker du en mildere smak kan bu bytte vann 2-3 ganger under koking. Bytt vann hver gang det begynner å koke, tilsett salt ved siste oppkok – rosenkålen holder også bedre på den flotte fargen.